istatistik

19 Şubat 2010 Cuma

Tiramisu

Tariflerim arasında tiramisu yok yeni farkettim..
Nasıl olmaz? Bu tatlıyı İtalyanlardan daha faza yaptığımız kesin!
Günlerin vazgeçilmez tatlısıdır kendisi.. Genelde marketlerde bulunan hazır pasta tabanlarla hazırlanır..
İçine  bir paket labne peyniri,
hazır ya da evde hazırlanan sade muhallebiyle karıştırıp 
üstüne kakao serpiştirilerek oluşturulan
kendi imalatımız tiramisuya, bence artık yeni bir isim bulmak lazım..

Malzemeler;
2 çorba kaşığı neskafe
2 çorba kaşığı toz şeker
1 pk. kedi dili bisküvi

1 çay fincanı sıcak su
Krema malzemeleri;
Yarım litre süt
1 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 paket labne peyniri
Hazırlanışı;
Nescafe ve şekeri bir fincan içinde sıcak su ile karıştırın. Bisküvilerinizi dilediğiniz gibi tepsiye dizin ve hazırladığınız nescafeli karışımla ıslatın.
Un, şeker, süt ve yumurtayı karıştırın. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocağı kapattıktan ve krema hafif ılındıktan sonra! (bu kısmı önemli sıcakken karıştırırsanız krema sulanıyor) labne peynirini ekleyin ve telle çırparak pütürsüz olmasını sağlayın.


Hazırladığınız kremanın yarısını kahveyle ıslattığınız bisküvilerin üstüne sürün. Üstüne aynı oranda bir kat daha bisküvi dizin. Kalan kremayı sürün.
Bu haliyle buzdolabında biraz soğumaya bırakın kakaosunu daha sonra ekleyin ki çatlamasın..

3 yorum:

Bengü dedi ki...

Ayşegülcüğüm, çok güzel olmuş tiramisun. Ellerine sağlık. Ben hep hazır pasta tabanıyla yapıyordum. Kedidili esası tabii ki. Afiyet olsun size.

sarı mutfak-hande dedi ki...

bayılırım
bence kek yerine böyle kedidili ile yapmak daha güzel oluyor
ellerine sağlık

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık,nefis görünüyor...