istatistik

15 Ocak 2010 Cuma

pizza home

Yasin'in muhteşem pizzaları


***

***
Arkadaşım bize 3 çeşit pizza yaptı..

*pastırmalı, sucuklu türk işi (fotografını çekmeye zaman bulamadım, ani bitti!!)
* bol mısırlı, kaşarlı, acı biberli
* ve mantarlı, salamlı, zeytinli, mısırlı, sucuklu karışık!
hepside süperdi tarifi birebir uygularsanız, dominosa taş çıkartacak pizzalar yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun..

Yasin'ciğim ellerine sağlık! Senin yüzünden dışardan pizza yiyemez olduk be kardeşim :)

Malzemeler: Bu malzemeyle 4 adet büyük boy pizza çıkıyor!!
hamuru için..
1. kg un
1 pk. kuru maya
2 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı şeker
1 çay bardağı süt
yeteri kadar su (yaklaşık 1 çaybardağı kadar belki biraz daha fazla..)

Tüm malzeme karıştırılıp kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edip iyice özleşene kadar yarım saat yoğrulur. Sıcak bir köşede 1 saat kabarmaya bırakılır.

alt zemin sosu..
için 1kg. domatesin rendeleyip içine yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 kaşık salça, biraz ketçap, kekik, pul biber, kara biber ekleyip biraz pişirin.
üst zemin için..
1.kg kaşar peyniri (rendelenmiş)
Diğer malzemeler sizin damak zevkinize kalmış.
salam,sucuk,pastırma,sosis,mantar,zeytin,her türlü sebze,mısır,acı biber
kullanabileceğiniz seçenekler..


***

Öncelikle iyi pizza yapmanın ilk şart malzemedir.
O yüzden bol miktarda kaşar,mantar, mısır vs. vee pizza tepsisi ve kesme tahtasını
şiddetle tavsiye ediyorum.
1) Önce dinlenmiş ve kabarmış hamurdan, portakal büyüklüğünde hamur parçası kesin. Çalışma tezgahına yeterli miktarda un serpiştirin (hamurun yapışmaması için).
2) Merdane yardımıyla hamurun her yerini eşit oranda inceltilerek açın. Pizzanın yapılacağı tepsiyi biraz unlayıp, merdaneyle açtığınız hamuru pizza tepsinin kenarlarından taşacak şekilde, gerekli hallerde elle düzelterek açın ve tepsiye yerleştirin.
3) Sırasıyla önce alt zemin sosu, hamurun her yerine sürün.
4) İkinci aşamada rendelenmiş kaşar peyniri bolca dökün.
5) ve sırasıyla diğer malzemeleri yerleştirin. salam,sucuk,pastırma,mısır,mantar dilediğiniz malzemeyi ekleyerek dilediğiniz pizzayı oluşturun.
6) 220 derecede ısıtılmış fırına pizzanızı sürün. Yaklaşık 20-25 dakika pişirme yeterli olacaktır. yinede pizzanın alt hamurunu spatulayla kaldırıp yeteri oranda pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
7) Pişmesine yakın pizzayı çıkarıp, ekstra peynirde dökebilirsiniz.

***

***

2 yorum:

Lezzet Treni dedi ki...

ETKINLIGIMIZE BUYURUN;
GÖNDEREN;www.lezzettreni.blogspot.com
52.PORSELEN DEMLIK CAY SAATI ETKINLIGININ EV SAHIBIYIM.
SEVGILI ARKADASLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com

http://gelibolu17.blogspot.com


tarafından hazırlanmış olan
52.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE

18 OCAK 2010-1 ŞUBAT 2010

TARİHLERİ ARASINDA

http://lezzettreni.blogspot.com

YANI BEN YAPACAGIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARIFLERINIZI HAZIRLAYARAK,VE TARIFINIZE"PORSELEN DEMLIK CAY SAATI 52.HAFTA" bASLIGINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RICA EDIYORUM.SENI VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESI ETKINLIGIMIZE DAVET EDIYORUM.
İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ...SIMDIDEN KATILIMCI ARKADASLARIMA COK TESEKKÜR EDIYORUM.ETKINLIGIMIZE YEMEK GÖNDERILMEMESINI RICA EDIYORUM.lÜTFEN CAYIN YANINA VERILECEK TARIFLER OLMASINA DIKKAT EDELIM.
ETKİNLİKTE EV SAHİBESİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR LÜTFEN

http://gelibolu17.blogspot.com

ARKADASIMIZA YORUM BIRAKSINLAR...


SEVGİLER

Ballı Cimcime dedi ki...

OOOhhhh nefis gözüküyor gerçekten ellerinize sağlık. Afiyet şeker olsun:)