istatistik

16 Temmuz 2008 Çarşamba

fesleğenli taze fasulye





Zeytinyağlı taze fasulyeyi her daim düdüklüde pişiriyorum,
soğanını, sarımsağını, domatesini, zeytin yağını ekleyip harmanlayıp, kapatıveriyorum düdüklüyü, fıs fıs pişiyor.
Fasulyeler dağılmadan tam pişmiş lokum gibi,
az kalorili tam diyet yemeği oluyor.
Bazen ikiye bölüp yapıyorum,
bazende çalı fasülyesini öyle upuzun selvi boyuyla düdüklü tencereye yerleştiriyorum. Servisteki görüntüsü şahane oluyor! ;)
Peki taze fasülyeye kuru fesleğen katmayı hiç denediniz mi?
Gerçekten hoş bir lezzet veriyor tavsiye ederim.

malzemeler :
1 kg taze fasulye
2 büyük soğan
1 ad. havuç
1 baş sarımsak
2 ad. domates (olursa daha güzel olur) ya da 1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytin yağı
tuz, karabiber, kuru fesleğen

Bütün malzemeyi yıkayıp doğrayıp düdüklü tencereye yerleştirip kaşıkla gelişi güzel harmanlıyorsunuz. Tencerenin düdüğü öttükten sonra altını en kısığa alıp 40 dk sonra altını kapatıyorsunuz. Afiyet ola..(Kapağını açıp, yemeğin üstüne 2 kaşık daha sızma zeytinyağı
gezdirirseniz daha bir aromalı olur ;))


11 yorum:

zerrin - misss dedi ki...

fıss fıss :) pek güzel olmuş.. :)))

ayşegülüm ellerine sağlık. Kuru fesleğeni pek severim ama hiç fasülyeyle denemedim.

denenmeli :) öpüyorum sıcacık sevgiler.

www.misssgibi.com

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Canım ellerine sağlık, ben fesleğenle denemedim hiç.. Aklımda olsun.. Bu arada ben de fasülyeyi düdüklüde pişiriririm, çok rahat oluyor, 8-10 dk da hazır!

pelin'ce dedi ki...

Ben düdüklüyü hiç beceremiyorum,nefis olmuş...Fesleğen değişik bir lezzet vermiştir...

http://illedeyemek.blogcu.com/ dedi ki...

Nede güzel olmuş elleriniz dert görmesin,Sevgilerimle...

sofraozlemi dedi ki...

aa bende ilk defa duydum bacım..hiç denemedim..ben genelde dolma yada bulgur pilavına koyarım fesleğeni.denemeli ve görmeli..

ellerine sağlık ayşegülcüm.değişik ve ilginç...


sevgilerimle..

SOFRAM dedi ki...

Canım ellerine sağlık, fasulyeyi çok severim ama hiç fesleğenli denemedim, mutlaka hoş bir lezzet vermiştir,sevgiler...

Cafe Gusto dedi ki...

Değişik bir tarif olmuş.Fesleğeni çok severim ama fasülyede denememiştim.İlk fırsatta yapılacak..sevgiler...

pastacirapunsel dedi ki...

Ayşegül'cüğümm,

Bizde de hep düdüklü de pişer, hem daah sağlıklı oluyor sanki, tüm vitamini içinde kalıyor..

Ellerine sağlık canım,

Sımısıcak sevgiler, öptümm.....

Aybike Ceylan dedi ki...

Aysegul'cugum,
Ellerine saglik, harika olmus. Ayrica guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

yildiz dedi ki...

Yazin en güzel yemeklerinden biridir.Ellerine saglik...

birdilimdus dedi ki...

Ayşegülcüğüm ben de yemeklerimi genelde düdüklü tencerede pişirmeyi tercih ediyorum, kolayıma geliyor. Taze fasulyeye kuru fasulye katmak da çok değişik geldi, ellerine sağlık.

Sevgiler,
Evren