istatistik

17 Nisan 2008 Perşembe

semizotu salatası

Semizotunu çok seviyorum.. Ama yemeğini değil, salatasını... Yemeğinin tadını sevemedim bir türlü. Pişince içinde değerli hiç birşey kalmadığını düşünmüşümdür hep. Bir de salatasını yaparken semizotunu doğramak yerine yapraklarını elle koparıp, bütün bütün koyarım. Bu şekilde tadı daha bi güzel geliyor bana :)

malzemeler:
1 bağ semizotu
1 kase yoğurt
2 diş sıkılmış sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz, pul biber

Semizotlarını ayıklayıp, yapraklarını elle koparın. Derin bir kapta yoğurtu, tuz, biber, sarımsak ve zeytinyağını karıştırıp semizotlarının üstüne dökün. En üste biraz zeytinyağ gezdirin. Afiyet olsun..

2 yorum:

pelin'ce dedi ki...

Ayşegül bende aynen dediğin gibi yaparım.Annem çok kızar bana diri diri yenilirmi diye,annem mutlaka biraz haşlıyor.
Dişleri kesmiyor olabilir:)) (aman duymasın)
Ellerine sağlık...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık canım, nefis olmuş.. Salatasını da yemeğini de yaparken ben de senin gibi doğramadan elle kopararak kullanırım semizotunu.. Biz sıcak yemeğini de çok seviyoruz, hele de semizler pazardan bahçe semizi olarak alınmışsa, mmmm, değmeyin keyfime :)