istatistik

11 Şubat 2008 Pazartesi

Çikolatalı, Cevizli Kek


Tarifin orjinali sevgili hatice’den (portakal ağacı) ben geçen yazdan beridir bayılarak yapıyorum güzel demlenmiş çayın yanında harika gidiyor...


Malzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
200 gr tereyağı
½ pk. Bitter çikolata
2 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz


Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Çikolatalardan bir parça koparıp ufalayın ve daha sonra kekin üstüne serpiştirmek üzere kenara ayırın kalanı tereyağı ile birlikte eritin.

Yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Çikolatalı tereyağını da ekleyip çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu kaba eleyin (henüz karıştırmayacaksınız).

Ayırdığınız çikolataları minik parçalara kırın. Cevizle beraber un+kabartma tozunun üzerine serpin. Tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırın.

Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltıp 175C'de yaklaşık 40 dakika pişirin.

(portakal ağacındaki tarifte üstüne Hindistan cevizi serpilmiş ama benim hint ceviziyle aram pek iyi değildir mutfağımda bulunmaz ;) ama siz isterseniz aklınızda bulunsun.)



4 yorum:

Tuğba dedi ki...

Ellerine sağlık..
ben de kekte cevize bayılıyorum,pişince miiiisss gibi kokuyor:)
sevgilerimle..

ezgi uğurlu dedi ki...

çok enfes bir kek olmuş canım.ne güzelde kabarış.ellerine saglık sevgiler

ayşegülmutfakta dedi ki...

tuğbacım keklere kakao yerine çikolata eritip koy harika oluyor..
ezgi ziyaretin için teşekkürler aslında dahada güzel kabarıyor normalde bu biraz acele oldu :)

ayşegülmutfakta dedi ki...

tuğbacım keklere kakao yerine çikolata eritip koy harika oluyor..
ezgi ziyaretin için teşekkürler aslında dahada güzel kabarıyor normalde bu biraz acele oldu :)