istatistik

6 Şubat 2008 Çarşamba

krep


Krep ne güzel bir şeydir değil mi? Sabahları bakkala ekmek almaya gidecek kimse bulamadığınızda çok işe yarar.. He bir de krep hamurunun arka yüzünü hoplatarak çevirmeye çalışmak vardır her seferinde bazen olur, bazen ikiye katlanıp kalır.. eğlencelidir krep..


malzemeler:

2 su bardağı un3 yumurta

2.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ

biraz tuz
bir miktar tere yağ (tava için)

Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın. Yağı, tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın. Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir. Hamurun tüm malzemelerini mikserle karıştırın. Krepleri mümkünse orta boy bir yapışmaz tavada az tereyağında hazırlayın. Tereyağını kızdırdıktan sonra bir kepçe hamuru tavaya boşaltın ve sıvı kısımları çeperlere doğru akacak şekilde tavayı hareket ettirerek hamuru yaydırın. Pişmeyen tarafı çevirmek için geniş bir spatula kullanabilirsiniz.

4 yorum:

Tuğba dedi ki...

Nefis olmuş nefis..
Ellerine sağlık canım:)
Gülmezsen sana bişey söyliycem,ben daha önce hiç krep yapmadım:( bilmiyorum yapmayı..bir kere bir yerde yemiştim aaa ne güzel şey dedim ve adının krep olduğunu öğrendim:)
Tarifini deneyeceğim Ayşegülcüm.
sevgilerimle..

ayşegül dedi ki...

afiyet olsun tuğbacım :) güzel bişey tavsiye ederim sevgiler..

Tuğba dedi ki...

Ayşegülcüm,
sayfada yeni bişeyler göremedim,senin bebiş benimkinden büyük,tembellik yapma:)yeni tarifler yaz canım,olmuyo böyle:))
sevgiler..

ayşegül dedi ki...

yorumunu şimdi gördüm :) canım birkaç gündür dışarda vakit geçirdik ondan blogum boş kaldı :)) valla büyüdükçe daha çok koşturuyorlar bizi hazırlıklı ol.