istatistik

25 Ocak 2008 Cuma

kahvaltılık pizza

Birebir uygularsanız mükemmel tutacak bir hamur ve değişik bir pizza. Klasik sosisli, kaşarlı pizzalardan daha farklı bir lezzet. Birde böyle deneyin bakalım beğenecek misiniz?

malzemeler:
1 yumurta
2.5 su bardağı un
1/2 bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1/2 bardağı süt yada su
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
tuz

üzerine:

2 adet sivri biber
1 küçük kuru soğan
yeşil zeytin,
siyah zeytin
beyaz peynir
konserve mısır

hamurun sosu için:
kekik,tuz,karabiber,pul biber,
1 domates
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı salça

Sütü elinizi yakmayacak bir sıcaklıkta ısıtın. Mayayı ve şekeri içine ilave ederek kabarması için yaklaşık 10-15 daika bekleyin. Unu bir kabın içine boşaltın. Ortasına mayalı sütü,yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ilave ederek, hamur kaba yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.( Ellerinizde hafif unlu olsun yoğurmanız kolay olur.) Hamur kabının üstüne bir bez örtüp ılık ortamda hamur iki katı olana kadar mayalandırın. (Kalorifer peteğine yada başka bir ısı kaynağına yakın koyarsanız daha çabuk kabarır.) Yaklaşık 45 dk.da mayalanıyor.
Sonra fırın tepsisini yağlayın ve azıcık unlayın. Pizza hamurunu yayın. Kürdanla birkaç yerinden delin. Üzeri için; bir kaba domatesi rendeleyin, sarımsağı sıkın, salça, tuz, k.biber, pul biber ve kekiği ilave edin. Hamura bir fırçayla sürün. Üzerine ince kıyılmış sivri biber, soğan, mısır, yeşil zeytin, siyah zeytin ve peynir koyun.


Fırını 200 dereceye ayarlayın ve pizzanızın üstü ve kenarları kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 20 dk. da hazır olur. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: