istatistik

5 Şubat 2008 Salı

fırında brokoli


bu minik ağaççıklar 4-5 senedir bizim mutfakların favorisi oldu. Ama lkarnıbahar grubu bir sebze olduğundan tad olarak herkesin hoşuna gitmiyor. Brokoliyi özellikle çoculara sevdirmek ve yedirmek için bu tarif biçilmiş kaftan..


malzemeler:

1 pk. Brokoli

4 patates

1 küçük pk. hazır kema

200 gr. kaşar

tuz, k.biber

3-4 diş sarımsak

yarım çay bardağı zeytinyağ


Brokolileri yıkayıp üstüne çıkacak kadar su koyarak bir tencerede haşlayın. Patatesleri soyup, yuvarlak dilimleyerek az miktar yağda tavada biraz pişirin. Tepsimizi yağlayıp, bir tarafına brokolileri diğer tarafına patatesleri dizin. Üstüne sarımsakları doğrayıp serpiştirin. Tuzu, biberi z.yağını ekleyin. En son 1 paket kremanızı yemeğin her yerine gelecek şekilde dökün ve üstüne alüminyum folyo kapatarak 250 derece fırına verin. Yemeğiniz kremayı çekince (takriben 20 dk)üstüne kaşar peyniri rendeleyerek üstü kızarana kadar fırında tutun sıcak servis yapın. Afiyet olsun..

3 yorum:

Tuğba dedi ki...

Ayşegülcüm,brokoliyi hangi arada yayınladın,dün sayfana geldiğimde yoktu:)
ellerine sağlık..ben de baya bi zamandır yapmadım,hafif oluyor..
sevgiler..

ayşegül dedi ki...

tuğbacım geçen gün yaptım brokoliyi ama bloga koymaya fırsatım olmamıştı atıverdim hemencecik:)

akasyakokusu dedi ki...

merhaba ayşegülcüm ben gezmeden geldim..sen sembusekleri yemişsin nasıl beğendinmi.maşallah subhanallah ne mamaların var yani.hamsimi desem,pastalarmı desem yani buraya kadar geldim inan görüntülere bilebittim canım..kesenize bereket olsun yuvanız birlik beraberlik ve sevgi dolsun..amiiinnn canım..